Organizator eventów firmowych? Zadbaj o prestiż przyjęcia firmowego i zatrudnij fachowców!
Prowadząc firmę należy zadbać nie tylko o jakość usług oferowanych klientom, ale też zadowolenie swoich pracowników. Na wzór zachodni coraz większą popularnością cieszą się imprezy firmowe, podczas których pracownicy mogą lepiej się poznać, zintegrować, ale też odstresować. W codziennych obowiązkach wykonywanych w pracy nie ma czasu na relaks. Właśnie impreza firmowa ma sprawić, iż pracownicy zyskają większe chęci do pracy, ale będą też z niej zadowoleni. Oczywiście taka impreza musi mieć swój plan i dotyczy on między innymi cateringu, ale i atrakcji na tę okazję.
Ciekawe pomysły na imprezę firmową
Organizując imprezę firmową trzeba zadbać o wiele rzeczy. Na początek trzeba wybrać formę czy ma to być zwykłe spotkanie czy zabawa tematyczna. To drugie rozwiązanie wydaje się lepszym wyborem. Można zorganizować choćby imprezę tematyczną w stylu lat 60-tych czy 70-tych, gdzie pracownicy będą mogli przebrać się w ubrania inspirowane tamtymi latami. Trzeba pamiętać o znalezieniu sali czy lokalu, gdzie można taką imprezę zorganizować. Ważne są również dekorację, a jedną z najważniejszych kwestii jest catering na event firmowy. Dań nie trzeba wymyślać samodzielnie, bo przygotowaniem menu może zająć się organizator eventów firmowych. Warto w tym przypadku wybrać usługi profesjonalisty, który zadba o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół i zorganizuje imprezę od A do Z. Znalezienie smacznego i wartościowego cateringu w wielu przypadkach jest trudne. Na szczęście wybierając usługi profesjonalnej firmy eventowej można zaoszczędzić sporo czasu, a przy tym mieć pewność, że impreza będzie udana.
Jedzenie na eventy – jakie menu wybrać?
Wybierając menu na eventy, naszym zdaniem, trzeba pamiętać o tym, iż każdy pracownik powinien w nim znaleźć coś dla siebie. Trzeba więc postawić na pełną różnorodność. Na imprezach firmowych odchodzi się od typowo polskich potraw, które są ciężkie i tłuste na rzecz lekkich i zdrowych, które są fit. Lekkie jedzenie sprawia, iż nie traci się energii, a wręcz ją zyskuje i można przy tym lepiej się bawić. Uczestnicy nie narzekając na problemy trawienne. Można przygotować szwedzki stół z przekąskami, a także słodki stół z wyszukanymi deserami mono. Zamiast organizować catering samodzielnie, lepiej zaangażować profesjonalistów.